Då den andre svarar

Publicerad 28.01.2016 kl. 21:34

Tycker om att läsa blogginlägg där bloggaren svarar på olika frågor om sig själv, sina tankar om livet, syn på sin näromgivning osv. På det sättet får man läsa om saker som kanske inte annars skulle förekomma i blogginläggen. Här om dagen kom jag över ett annorlunda inlägg där bloggarens partner skall svara på frågor om skribenten. 

Vart träffades vi för första gången?

På stan någonstans, säkert vid "fyrkanterna" efter skolan.

Vad är henes favorit musik?

Smooth jazz. Kent.

Om hon ser på tv, vad ser hon på?

Nyheter.

Vad beställer hon att dricka då ni är på restaurang?

Äppel cider eller fanta.

Vad tror du hon gör då du inte är med?

Spelar Sims och studerar. Pruppar på min sida av sängen vet jag att hon gör... 

Nämn något hon är dålig på?

Lite dåligt lokalsinne har hon höhö...

Vad blir hon arg över?

När tekniken krånglar eller jag är för lat.

Nämn något pinsamt hon gjort?

Kissat i sömnen på sitt mjukisdjur Mumin när hon var två.

Vad gör ni oftast tillsammans?

Allt förutom det vi gör då vi är i skolan eller på jobb.

Vad skulle du vilja göra mer som hon inte vill?

Lyssna på Fintroll.

Tre bästa egenskaperna hos henne?

Söt, omsorgsfull och skötsam.

Tre sämsta egenskaperna hos henne?

Tappar tålamodet lätt, blir lätt sur och lite väl svårtolkad.

Vad slösar hon mest pengar på?

Studielivet (a.k.a. sitzer)

Nämn två saker hon inte gillar att göra?

Gå ner till källaren och köra min bil.

Nämn fem saker du kommer att tänka på då du tänker dig henne om tio år?

En bra mamma, en bra lärare, en bra hemafru, en söt 31-årig kvinna och en ny Knytte i hennes famn.

 

 

Sara (och Oskar)

Detta är min offentliga dagbok.


Främsta orsaken till att en blogg som denna existerar, är för att det ibland är skönt att få skriva av sig, skriva om saker som känns aktuella, reflektera över vardagen, berätta vad jag gjort, saker jag funderat över eller kanske bara konstaterat. Att lägga upp bilder och minnas tillbaka är en anna rolig del med att skriva på en blogg.

Delvis klottrar jag på denna blogg av eget intresse, och tillika uppdaterar jag människor som jag inte träffar så ofta om vad som händer i mitt liv just nu, vilket jag ser som ett extra plus. Kort förklarat är detta min offentliga dagbok.

Denna offentliga dagbok startade år 2016 och flyter på tillsvidare. Som med en riktig dagbok skriver jag nu och då, då det faller mig in. Således är detta ingen blogg som jag medvetet håller igång.

2016 var för mig varit ett år av utveckling. Under året har jag lyckats bli färdig kandidat i filosofi och påbörjat magistersstudierna. 2016 var ett övergångsår, det handlade om att avsluta en del och påbörja en annan.

2017 kommer vara ett annorlunda år. Att säga att det är ett nytt kapitel är att överdriva, men jag börjar närma mig slutet av ett kapitel jag befunnit mig i under de senaste åren.

Det som gör 2017 till ett annorlunda år är att det förmodligen blir mitt sista år i Åbo. Jag kommer arbeta med pro gradun och förhoppningsvis få den klar vid jul. På sätt och vis blir det ett vemodigt år. Åbo är fint och studietiden har varit spännande och något man aldrig kommer få uppleva igen. Och andra sidan känner jag att jag fått ta del av allt detta nu, och jag ser framemot att påbörja nästa steg i livet.

Under år 2017 kommer jag även ta mer avstånd från studielivet. Efter att ha varit en aktiv del av studielivet och dess verksamhet i form av styrelseaktivitet, kommer jag från och med årsskiftet inte längre vara en del av allt detta. Härefter är man endast gäst på evenemangen.

Studierna är alltså en stor del av mitt liv just nu, och även om jag talar i tonen att studierna börjar närma sig sitt slut så är det en bit kvar innan jag är klar för arbetslivet. I framtiden kommer jag att arbeta som ämneslärare i skolämnena filosofi, psykologi, hälsokunskap och livsåskådning. 

Mitt hem är en liten tvåa på 35 kvadrat. Den delar jag med Oskar som är min partner sedan sex år tillbaka. Förutom vi två så bor här två sköldpaddor, Columbus och Cleopatra, och ett okänt antal dammråttor. Dammråttorna har jag inte valt som husdjur, men paddorna brukar plocka fram dem lite härifrån och därifrån samt gömma undan då jag försöker damsuga upp dem. Vet inte hur de lyckas men så fort jag städat undan dammsugaren så dyker deras råttor upp igen.

Avslutningsvis kan jag presentera mig som Sara Smeds. Jag fyller 23 i april och är ursprungligen hemma från den lilla staden Borgå. Jag växte upp i en liten by på landet, där jag och min familj på sex personer bodde tillsammans under största delen av mitt omyndiga liv. Som 19 flyttade jag iväg till Åbo och drog sambon Oskar med mig. Vi stötte på varandra redan som 16 åringar och har sedan dess varit ett par. I Åbo bor vi än idag med vår lilla familj och trivs utmärkt. Längre än så har min historia ännu inte kommit, vad framtiden har att utvisa kommer att dyka upp i form av blogginlägg här på bloggen.