Tillbackablick över våren som varit

17.05.2016 kl. 10:53

Sommaren står inför dörren och därför tänker jag avsluta våren med ett vårinlägg.

Var våren som du tänkt dig att den skulle vara?

Jag var beredd på att våren skulle vara utmanande men den har faktiskt varit värre än jag förväntat mig. Massor att göra, avhandling som släpat och en ond spiral av tenter som blev underkända på grund av allt för lite tid. Nu är det över och endast en tent återstår, tack för det!

Hur såg ditt liv ut förra våren?

Våren har en tendens att bli väldigt intensiv, så även förra året. Hade massor av psykologi kurser och tidskrävande projekt. Dock var det inte en lika intensiv vår som denna. Annat som hände förra våren var att jag för första gången var med i en specialföreningsstyrelse. Det innebar massa nytt och spännande.

 

 

Hur hoppas du att våren blir nästa år?

Förra veckan ansökte jag om studie plats i Vasa inför nästa vår. Som blivande ämneslärare måste jag studera ett halvår i Vasa, och i mitt fall lönar det sig att ansöka om plats redan detta år då det inte finns någon garanti att jag får en plats då jag önskar (måste vara ett exakt antal filosofistuderande som söker för att det skall bli av). Dock hoppas jag på att jag inte får plats ännu detta år, jag skulle mycket hellre åka sista året till Vasa då studierna här i Åbo är klara och jag således inte behöver återvända (blir dyrt att ha en lägenhet i Åbo då Oskar skulle bo kvar och själv ha råd att leva och bo i Vasa, dessutom känns det omotiverade att lämna magistersstudierna på hälft). Orsaken varför jag ändå valde att söka är för att det skulle vara förargande att endast söka sista året, inte få plats och således tvingas sitta och vänta ett helt år på att kunna slutföra studierna. Summa sumarum så hoppas jag att jag fortfarande bor kvar i Åbo nästa vår och skriver på progradun, och vet att jag har studieplats i Vasa därpå följande vår.

 

 

Hur förändras musiken du lyssnar på på våren?

Musiken förändras inte märkbart. Främst på grund av att jag sällan lyssnar på  nån specifik musik  Oftast är det radion som spelar på här hemma, och dom gångerna jag lyssnar på musik är det musik som spelar året runt.

 

Har du haft några särskilda vårprojekt på gång?

Hela våren har varit ett enda projekt att komma igenom haha... Och kandidatavhandlingen har jag haft som projekt att få färdig och godkänd, och det har jag lyckats med vilket gläder mig! Nu skall jag bara få igenom den sista eländiga psykologitenten så är jag filosofi kandidat.

 

Vad föredrar du, vår eller höst?

Hösten är fin men våren vinner nog!

Vem/vad är din vårförälskelse?

Nu när stressen har släppt så har en allmän vårförälskelse blommat ut. Plötsligt har jag upptäckt att jag har en sambo och vill mysa med honom igen, vilket det inte har funnits tid över för under våren. Förra sommaren hade jag ett lyckorus som kom nu och då och som jag antog att berodde på att jag inte hade någon stress under sommaren. Nu har ruset börjat komma tillbaka efter att ha varit fullständigt bortblåst sedan hösten. Så jag skulle kanske säga att jag har en senvårförälskelse i livet allmänt. Jösses vad klyschigt och lyckligt det blev.

 

Hur hoppas du sommaren blir i år?

Jag hoppas på en varm och solig sommar tillskillnad från förra året. Annat jag hoppas på är en stressfri sommar, att jag orkar hålla motivationen uppe med de studier jag kommer att arbeta med under sommaren och att jag är utvilad och ivrig på att ta itu med magistersstudierna då hösten anländer.

Har du några sommarplaner?

Liksom förra sommaren så kommer jag att studera denna sommar. Tanken är att jag under juni och juli månad skall hinna skriva färdigt min biämnesuppsats i hälsokunskap (forskning som motsvarar en kandidatavhandling), och att jag skall ha tid att studera litteratur så jag har material att arbeta med i höst då jag på allvar sätter igång med progradun. I augusti då skolorna sparkar igång kommer jag att avlägga min fältpraktik, så det blir med andra ord studier hela sommaren. En ytterst fattig sommar.

Alla bilder är tagna från: http://weheartit.com/Smeeeds

Sara Smeds
Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 9 med bokstäver:

Detta är min offentliga dagbok.


Främsta orsaken till att en blogg som denna existerar, är för att det ibland är skönt att få skriva av sig, skriva om saker som känns aktuella, reflektera över vardagen, berätta vad jag gjort, saker jag funderat över eller kanske bara konstaterat. Att lägga upp bilder och minnas tillbaka är en anna rolig del med att skriva på en blogg.

Delvis klottrar jag på denna blogg av eget intresse, och tillika uppdaterar jag människor som jag inte träffar så ofta om vad som händer i mitt liv just nu, vilket jag ser som ett extra plus. Kort förklarat är detta min offentliga dagbok.

Denna offentliga dagbok startade år 2016 och flyter på tillsvidare. Som med en riktig dagbok skriver jag nu och då, då det faller mig in. Således är detta ingen blogg som jag medvetet håller igång.

2016 var för mig varit ett år av utveckling. Under året har jag lyckats bli färdig kandidat i filosofi och påbörjat magistersstudierna. 2016 var ett övergångsår, det handlade om att avsluta en del och påbörja en annan.

2017 kommer vara ett annorlunda år. Att säga att det är ett nytt kapitel är att överdriva, men jag börjar närma mig slutet av ett kapitel jag befunnit mig i under de senaste åren.

Det som gör 2017 till ett annorlunda år är att det förmodligen blir mitt sista år i Åbo. Jag kommer arbeta med pro gradun och förhoppningsvis få den klar vid jul. På sätt och vis blir det ett vemodigt år. Åbo är fint och studietiden har varit spännande och något man aldrig kommer få uppleva igen. Och andra sidan känner jag att jag fått ta del av allt detta nu, och jag ser framemot att påbörja nästa steg i livet.

Under år 2017 kommer jag även ta mer avstånd från studielivet. Efter att ha varit en aktiv del av studielivet och dess verksamhet i form av styrelseaktivitet, kommer jag från och med årsskiftet inte längre vara en del av allt detta. Härefter är man endast gäst på evenemangen.

Studierna är alltså en stor del av mitt liv just nu, och även om jag talar i tonen att studierna börjar närma sig sitt slut så är det en bit kvar innan jag är klar för arbetslivet. I framtiden kommer jag att arbeta som ämneslärare i skolämnena filosofi, psykologi, hälsokunskap och livsåskådning. 

Mitt hem är en liten tvåa på 35 kvadrat. Den delar jag med Oskar som är min partner sedan sex år tillbaka. Förutom vi två så bor här två sköldpaddor, Columbus och Cleopatra, och ett okänt antal dammråttor. Dammråttorna har jag inte valt som husdjur, men paddorna brukar plocka fram dem lite härifrån och därifrån samt gömma undan då jag försöker damsuga upp dem. Vet inte hur de lyckas men så fort jag städat undan dammsugaren så dyker deras råttor upp igen.

Avslutningsvis kan jag presentera mig som Sara Smeds. Jag fyller 23 i april och är ursprungligen hemma från den lilla staden Borgå. Jag växte upp i en liten by på landet, där jag och min familj på sex personer bodde tillsammans under största delen av mitt omyndiga liv. Som 19 flyttade jag iväg till Åbo och drog sambon Oskar med mig. Vi stötte på varandra redan som 16 åringar och har sedan dess varit ett par. I Åbo bor vi än idag med vår lilla familj och trivs utmärkt. Längre än så har min historia ännu inte kommit, vad framtiden har att utvisa kommer att dyka upp i form av blogginlägg här på bloggen.