Vad hittar man alltid/ofta...

20.07.2016 kl. 13:51

På ditt skrivbord?

Jag har inget skrivbord, så vi får väl byta ut skrivbordet til soffbord istället då det ofta är där jag sitter och arbetar. Där hittar man alltid ett glas vatten.

Under din säng?

Dammråttor. De finns alltid där, ingen skillnad om jag dammsugar varje dag eller en gång i veckan. Avskyr dam och skräp på golvet, men det är en hopplös kamp att bli av med dem, tror att en viss herre med skal är skylldig... Förutom dammråttor så finns där en tränings-ställning-grej-som-jag-inte-vet-vad-heter och tyngder.

I din jackficka?

Det finns sällan något i min jackficka. Har alltid allting i handväskan.

Bakom din kylskåpsdörr?

Antar att frågan syftar på vad som alltid finns i mitt kylskåp. Salladsdressing, soyasås och wasabi finns alltid. Ägg, mjölk och smör eftersträvar jag att det alltid skall finnas, dock får man oftast ändå springa til butiken och köpa det då man upptäcker att det är slut.

 

Vid sidan av ditt handfat?

Tvål, tandborste och tandkräm

Högst upp i din bokhylla?

Har slängt ut bokhyllan då den var mer i vägen än till nytta. Jag kommer inte ens ihåg vad jag hade placerat högst upp på den. Säkert prydnader och blommor. Skulle jag ha en fin och praktisk bokhylla hemma i dag så skulle jag ha fina blommor och en lampa på den.

Längst ner i din tvättkorg?

Eftersträvar att tömma bykkorgen ofta just för att undvika att det alltid ligger plagg där. Skulle inte säga att der finns något standard plagg.

Framför näsan på dig?

Alltid framför näsan på mig hmm... Någon form av skärm finns i varjefall allt för ofta framför näsan på mig. Mitt på dagen dator skärmen (minst sagt sugit att sitta låst framför datorn pga. studier hela sommaren, skulle föredra studier som man kan utföra utomhus), och på kvällarna tv och någon bra serie. Usch.

 

I dina tankar?

Framtiden. Är en planerare, och tänker allt för mycket på framtiden. Planerar, funderar, stressar och oroar mig i onödan. Måste lära mig att leva mer i nuet och inte ta ut oro i förväg som oftast är obefogad och aldrig blir verklighet.

Sara Smeds
Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 4 med bokstäver:

Detta är min offentliga dagbok.


Främsta orsaken till att en blogg som denna existerar, är för att det ibland är skönt att få skriva av sig, skriva om saker som känns aktuella, reflektera över vardagen, berätta vad jag gjort, saker jag funderat över eller kanske bara konstaterat. Att lägga upp bilder och minnas tillbaka är en anna rolig del med att skriva på en blogg.

Delvis klottrar jag på denna blogg av eget intresse, och tillika uppdaterar jag människor som jag inte träffar så ofta om vad som händer i mitt liv just nu, vilket jag ser som ett extra plus. Kort förklarat är detta min offentliga dagbok.

Denna offentliga dagbok startade år 2016 och flyter på tillsvidare. Som med en riktig dagbok skriver jag nu och då, då det faller mig in. Således är detta ingen blogg som jag medvetet håller igång.

2016 var för mig varit ett år av utveckling. Under året har jag lyckats bli färdig kandidat i filosofi och påbörjat magistersstudierna. 2016 var ett övergångsår, det handlade om att avsluta en del och påbörja en annan.

2017 kommer vara ett annorlunda år. Att säga att det är ett nytt kapitel är att överdriva, men jag börjar närma mig slutet av ett kapitel jag befunnit mig i under de senaste åren.

Det som gör 2017 till ett annorlunda år är att det förmodligen blir mitt sista år i Åbo. Jag kommer arbeta med pro gradun och förhoppningsvis få den klar vid jul. På sätt och vis blir det ett vemodigt år. Åbo är fint och studietiden har varit spännande och något man aldrig kommer få uppleva igen. Och andra sidan känner jag att jag fått ta del av allt detta nu, och jag ser framemot att påbörja nästa steg i livet.

Under år 2017 kommer jag även ta mer avstånd från studielivet. Efter att ha varit en aktiv del av studielivet och dess verksamhet i form av styrelseaktivitet, kommer jag från och med årsskiftet inte längre vara en del av allt detta. Härefter är man endast gäst på evenemangen.

Studierna är alltså en stor del av mitt liv just nu, och även om jag talar i tonen att studierna börjar närma sig sitt slut så är det en bit kvar innan jag är klar för arbetslivet. I framtiden kommer jag att arbeta som ämneslärare i skolämnena filosofi, psykologi, hälsokunskap och livsåskådning. 

Mitt hem är en liten tvåa på 35 kvadrat. Den delar jag med Oskar som är min partner sedan sex år tillbaka. Förutom vi två så bor här två sköldpaddor, Columbus och Cleopatra, och ett okänt antal dammråttor. Dammråttorna har jag inte valt som husdjur, men paddorna brukar plocka fram dem lite härifrån och därifrån samt gömma undan då jag försöker damsuga upp dem. Vet inte hur de lyckas men så fort jag städat undan dammsugaren så dyker deras råttor upp igen.

Avslutningsvis kan jag presentera mig som Sara Smeds. Jag fyller 23 i april och är ursprungligen hemma från den lilla staden Borgå. Jag växte upp i en liten by på landet, där jag och min familj på sex personer bodde tillsammans under största delen av mitt omyndiga liv. Som 19 flyttade jag iväg till Åbo och drog sambon Oskar med mig. Vi stötte på varandra redan som 16 åringar och har sedan dess varit ett par. I Åbo bor vi än idag med vår lilla familj och trivs utmärkt. Längre än så har min historia ännu inte kommit, vad framtiden har att utvisa kommer att dyka upp i form av blogginlägg här på bloggen.