Höstutsikt

26.09.2016 kl. 14:01

Beskriv din kommande höst i tre ord.

Avslutande, påbörjande, vuxnare. Det jag avslutar gör nödvändigtvis inte min vardag vuxnare, men det känns så. Det jag påbörjar tyder på att jag tar ännu ett stort kliv in i vuxenlivet. När jag betraktar hösten så känns det som om det går i en mer "vuxen" riktning. Och då menar jag inte att jag levt ett tonårsliv fram till snu, utan snarare att jag känner at jag förbereder mig mer för att snart komma ut i arbetslivet, och "vovve-villa-volvo" livet. 


Vad är det bästa/sämsta med hösten?

Det bästa är att hösten är så fin och medför en speciell glad stämning, förväntansfullhet och iver. Det sämsta är att man vet att det gråa (trots att det är trevligt till en början) sträcker sig över sen så lång tid att man hinner tröttna. 


 

Hur höstmyser du?

Yllesockor, mörkt ute och inne, stearinljus och en filt, och något smaskigt att äta.


Dina 3 bästa hösttips - alla kategorier?

Underskatta inte stearinljusens makt att få en att slapna av och mysa. Överskatta inte din energi, höstmörkret är mysigt men medför även trötthet, så sov ordentligt. Gå och lägg dig en timme tidigare än vanligt. Unna dig något på längre sikt som du kan se framemot. Då höstmörkret känns tungt kan du se framemot en resa man bokat, pengar du lagt undan för att köpa något speciellt, eller vad som helst som du vet att piggar upp!


Har skol/jobbstarten fört med sig några insikter?

Trots att jag fortfarande har 2 år kvar av studierna (ett och ett halvt här i Åbo om allt går som planerat) så börjar man känna att man är på slutrakan. 


Vad har du på TO-DO listan just nu?

Komma igång med en text till en seminarie kurs, och komma igång med pro grudun.

 


Vilka serier rekommenderar du att följa? Eller kanske någon sevärd film?

För tillfället ser jag på serien Lyxfällan. Den dämpar ekonomiångesten man har som studerande en aning hehe... Och så har jag börjat förja den danska serien Unga mödrar. 

Topp tre favoritdrycker i höst?

L'Aurate Nero d'Avola (rödvin), kakao och brustablettsvatten (det är ju i och för sig ingen dryck, men tycker det är gott och det piggar upp middagen).


 

Var hänger du helst under helgen?

Jag uppskattar riktigt slöa veckoslut då det inte finns några som helst planer. Då "hänger" jag i huvudsak här hemma och oftast bär det av på någon spontan runda ner till stan till ett cafe, eller lite längre bort till någon botanisk trädgård, slottsruiner eller liknande.


Har du någon inplanerad resa för den närmaste framtiden?

Närmaste framtiden får väl innebära  för hösten, och då är svaret nej. 

Alla bilder är tagna från: http://weheartit.com/Smeeeds

Sara Smeds
Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 1 med bokstäver:

Detta är min offentliga dagbok.


Främsta orsaken till att en blogg som denna existerar, är för att det ibland är skönt att få skriva av sig, skriva om saker som känns aktuella, reflektera över vardagen, berätta vad jag gjort, saker jag funderat över eller kanske bara konstaterat. Att lägga upp bilder och minnas tillbaka är en anna rolig del med att skriva på en blogg.

Delvis klottrar jag på denna blogg av eget intresse, och tillika uppdaterar jag människor som jag inte träffar så ofta om vad som händer i mitt liv just nu, vilket jag ser som ett extra plus. Kort förklarat är detta min offentliga dagbok.

Denna offentliga dagbok startade år 2016 och flyter på tillsvidare. Som med en riktig dagbok skriver jag nu och då, då det faller mig in. Således är detta ingen blogg som jag medvetet håller igång.

2016 var för mig varit ett år av utveckling. Under året har jag lyckats bli färdig kandidat i filosofi och påbörjat magistersstudierna. 2016 var ett övergångsår, det handlade om att avsluta en del och påbörja en annan.

2017 kommer vara ett annorlunda år. Att säga att det är ett nytt kapitel är att överdriva, men jag börjar närma mig slutet av ett kapitel jag befunnit mig i under de senaste åren.

Det som gör 2017 till ett annorlunda år är att det förmodligen blir mitt sista år i Åbo. Jag kommer arbeta med pro gradun och förhoppningsvis få den klar vid jul. På sätt och vis blir det ett vemodigt år. Åbo är fint och studietiden har varit spännande och något man aldrig kommer få uppleva igen. Och andra sidan känner jag att jag fått ta del av allt detta nu, och jag ser framemot att påbörja nästa steg i livet.

Under år 2017 kommer jag även ta mer avstånd från studielivet. Efter att ha varit en aktiv del av studielivet och dess verksamhet i form av styrelseaktivitet, kommer jag från och med årsskiftet inte längre vara en del av allt detta. Härefter är man endast gäst på evenemangen.

Studierna är alltså en stor del av mitt liv just nu, och även om jag talar i tonen att studierna börjar närma sig sitt slut så är det en bit kvar innan jag är klar för arbetslivet. I framtiden kommer jag att arbeta som ämneslärare i skolämnena filosofi, psykologi, hälsokunskap och livsåskådning. 

Mitt hem är en liten tvåa på 35 kvadrat. Den delar jag med Oskar som är min partner sedan sex år tillbaka. Förutom vi två så bor här två sköldpaddor, Columbus och Cleopatra, och ett okänt antal dammråttor. Dammråttorna har jag inte valt som husdjur, men paddorna brukar plocka fram dem lite härifrån och därifrån samt gömma undan då jag försöker damsuga upp dem. Vet inte hur de lyckas men så fort jag städat undan dammsugaren så dyker deras råttor upp igen.

Avslutningsvis kan jag presentera mig som Sara Smeds. Jag fyller 23 i april och är ursprungligen hemma från den lilla staden Borgå. Jag växte upp i en liten by på landet, där jag och min familj på sex personer bodde tillsammans under största delen av mitt omyndiga liv. Som 19 flyttade jag iväg till Åbo och drog sambon Oskar med mig. Vi stötte på varandra redan som 16 åringar och har sedan dess varit ett par. I Åbo bor vi än idag med vår lilla familj och trivs utmärkt. Längre än så har min historia ännu inte kommit, vad framtiden har att utvisa kommer att dyka upp i form av blogginlägg här på bloggen.