Just prescis nu....

25.10.2016 kl. 12:23

 

 

5 bästa:

 • Jag känner att jag kommit igång med vissa studier och uppgifter som kännats oengagerade och halv seriösa hittills.
 • Jag har en del att se framemot på lite längre sikt vilket jag gillar. Planer på långt sikt gör att man får njuta längre av dem.
 • Hösten medför lite extra mys och pirr i magen vilket aldrig är fel.
 • Skolstressen har hållit en överraskande låg nivå hittills och trots en svacka förra veckan så känner jag att läget är stabilt i gen (åtminstone i dag).
 • Framtidsplanerna känns som ett nytt steg, vilket jag ser framemot. (inte nytt att jag gör förändringar i livet, snarare att jag tar ett steg närmre slutmålet).

 

 

5 värsta:

 • Vissa dagar som aldrig kommer igång. Du stiger upp, men det är så mulet utomhus så det blir aldrig riktigt ljust. Således startar dagen aldrig.
 • Den ständiga pengabristen.
 • Ålderdomen som för med sig en eländig krabbis av löjliga mängder alkohol.
 • Att man blivit friskförklarad för 6 år sedan men fortfarande måste springa på undersökningar och på läkarbesök. Skall jag någonsin slippa det?
 • Tafatheten att inte kunna finska.

 

 

5 saker jag gjort i dag:

 • Deltagit i föreläsning.
 • Drukit 4 och en halv koppar kaffe före klockan 12.
 • Försökt ringa till kirurgiska polikliniken (för tredje gången) för att be om att få ändra en telefontid, komiskt nog fungerar numret inte trots att det är det som uppges i brevet som anlänt.
 • Sprungit maraton i sömnen eller något, har aldrig varit så genom svettig då jag vaknat tidigare. Natt skjortan var alldeles blöt och svettdropparna rann från pannan. 
 • Skrivit på en tent.

 

 

5 saker jag skall göra i helgen:

 • Åka till Borgå.
 • Se Kent en sista gång.
 • Träffa Oskars nya släkting för första gången, han har blivit morbror en andra gång.
 • Träffa egna släkten.
 • Äta chips och slappa. Jag hoppas i varjefall att det blir lite tid över för det. Borgå veckosluten brukar vara intensiva.

 

 

5 saker jag längtar efter:

 • Stabil ekonomi. (dream on).
 • Ett helt ledigt veckoslut och ekonomi att göra något spontant.
 • Ett egnahemshus på landet med egen strand, och det enda man hör är trädens sus, skruttiga motorbåten som guppar i vattnet och kanske ett avlägset ljud av en motorbåt som brummar i kyliga oktober.
 • En lovande arbetsmarknad inom min branch.
 • En bestående känsla av att studierna är under kontroll och en tydlig tågräls fram till examen (inte som nu då en tredjedel av tågrälsen saknas).

 

Sara Smeds
Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 8 med bokstäver:

Detta är min offentliga dagbok.


Främsta orsaken till att en blogg som denna existerar, är för att det ibland är skönt att få skriva av sig, skriva om saker som känns aktuella, reflektera över vardagen, berätta vad jag gjort, saker jag funderat över eller kanske bara konstaterat. Att lägga upp bilder och minnas tillbaka är en anna rolig del med att skriva på en blogg.

Delvis klottrar jag på denna blogg av eget intresse, och tillika uppdaterar jag människor som jag inte träffar så ofta om vad som händer i mitt liv just nu, vilket jag ser som ett extra plus. Kort förklarat är detta min offentliga dagbok.

Denna offentliga dagbok startade år 2016 och flyter på tillsvidare. Som med en riktig dagbok skriver jag nu och då, då det faller mig in. Således är detta ingen blogg som jag medvetet håller igång.

2016 var för mig varit ett år av utveckling. Under året har jag lyckats bli färdig kandidat i filosofi och påbörjat magistersstudierna. 2016 var ett övergångsår, det handlade om att avsluta en del och påbörja en annan.

2017 kommer vara ett annorlunda år. Att säga att det är ett nytt kapitel är att överdriva, men jag börjar närma mig slutet av ett kapitel jag befunnit mig i under de senaste åren.

Det som gör 2017 till ett annorlunda år är att det förmodligen blir mitt sista år i Åbo. Jag kommer arbeta med pro gradun och förhoppningsvis få den klar vid jul. På sätt och vis blir det ett vemodigt år. Åbo är fint och studietiden har varit spännande och något man aldrig kommer få uppleva igen. Och andra sidan känner jag att jag fått ta del av allt detta nu, och jag ser framemot att påbörja nästa steg i livet.

Under år 2017 kommer jag även ta mer avstånd från studielivet. Efter att ha varit en aktiv del av studielivet och dess verksamhet i form av styrelseaktivitet, kommer jag från och med årsskiftet inte längre vara en del av allt detta. Härefter är man endast gäst på evenemangen.

Studierna är alltså en stor del av mitt liv just nu, och även om jag talar i tonen att studierna börjar närma sig sitt slut så är det en bit kvar innan jag är klar för arbetslivet. I framtiden kommer jag att arbeta som ämneslärare i skolämnena filosofi, psykologi, hälsokunskap och livsåskådning. 

Mitt hem är en liten tvåa på 35 kvadrat. Den delar jag med Oskar som är min partner sedan sex år tillbaka. Förutom vi två så bor här två sköldpaddor, Columbus och Cleopatra, och ett okänt antal dammråttor. Dammråttorna har jag inte valt som husdjur, men paddorna brukar plocka fram dem lite härifrån och därifrån samt gömma undan då jag försöker damsuga upp dem. Vet inte hur de lyckas men så fort jag städat undan dammsugaren så dyker deras råttor upp igen.

Avslutningsvis kan jag presentera mig som Sara Smeds. Jag fyller 23 i april och är ursprungligen hemma från den lilla staden Borgå. Jag växte upp i en liten by på landet, där jag och min familj på sex personer bodde tillsammans under största delen av mitt omyndiga liv. Som 19 flyttade jag iväg till Åbo och drog sambon Oskar med mig. Vi stötte på varandra redan som 16 åringar och har sedan dess varit ett par. I Åbo bor vi än idag med vår lilla familj och trivs utmärkt. Längre än så har min historia ännu inte kommit, vad framtiden har att utvisa kommer att dyka upp i form av blogginlägg här på bloggen.