December, januari, februari och mars

20.11.2016 kl. 16:57

 

Hur kommer du se ut i vinter?

Jag hoppas det blir en kall och snörik vinter i år. Då kommer jag ha varma kläder på mig och se aningen uppstoppad ut. Då man ser mig på  gatan kommer man knappast känna igen mig då mitt ansikte är gömt i en stor halsduk och mössan skymmer resten.

 

Hur kommer din vinter se ut?

Nya vindar blåser denna vinter. Jag kommer inte längre vara en aktiv del av studielivet då jag från och med nyår inte längre sitter med i någon styrelse. Således komer jag ha mer tid åt studierna. Det kommer både vara skönt och tomt. Det känns som om jag på allvar börjar förbereda mig för att småningom bli klar. Även på studiefronten blåser det till viss del nya vindar. Trots att man alltid känner tidspress med studierna, så är stressen på en helt annan nivå nu. Det är säkert första gången under mina 4 år på uni som jag känner att stressen är på dendär gynnsamma nivån, d.v.s. effektiverar ens arbete snarre än försämrar.

Snö och -20 grader eller snöfritt och +10?

Snö och -20 lätt! Är inget stort fan av Åbos varma vintrar.

 

Nämn fyra saker du vill göra i vinter.

Resa lite, studera flitigt, unna mig (och förstås sambon) lite vardagslyx, och njuta av en riktigt kall och vit vinter.

 

Vad vil du skall vara annorlunda denna vinter i jämförelse med förra?

Stressnivån lätt. Förra vårvintern och senvåren var den mest stressiga under hela studietiden, denna vårvinter skall inte bli likadan. Och det tror jag inte den komer bli heller. Känns idiotiskt att i princip kasta bort ett halvår på grund av stress. Visst gjorde man mycket annat roligt också under våren då jag ser tillbaka på den nu efteråt, men i studens kändes det som om det enda man täbkte på var när eländet skulle vara över.

Vad kommer vara annorlunda denna vinter i jämförelse med förra?

Från och med julen kommer allting vara "sista gången". Om allting går som det skall kommer jag flytta till Vasa i januari 2018 och således tacka och ta farväl till Åbo och studietiden här. Således blir det sista januari i Åbo, sista februari i Åbo, sista födelsedagen i Åbo, sista sommaren i Åbo och så vidare. Det känns deppigt då tiden i Åbo varit så fin. Tillika som jag är väldigt ivrig på att få påbörja nästa kapitel i en ny stan! (Bara Vasa halvåret är över).

Alla bilder är tagna från WeHeartIt 

Sara Smeds
Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 4 med bokstäver:

Detta är min offentliga dagbok.


Främsta orsaken till att en blogg som denna existerar, är för att det ibland är skönt att få skriva av sig, skriva om saker som känns aktuella, reflektera över vardagen, berätta vad jag gjort, saker jag funderat över eller kanske bara konstaterat. Att lägga upp bilder och minnas tillbaka är en anna rolig del med att skriva på en blogg.

Delvis klottrar jag på denna blogg av eget intresse, och tillika uppdaterar jag människor som jag inte träffar så ofta om vad som händer i mitt liv just nu, vilket jag ser som ett extra plus. Kort förklarat är detta min offentliga dagbok.

Denna offentliga dagbok startade år 2016 och flyter på tillsvidare. Som med en riktig dagbok skriver jag nu och då, då det faller mig in. Således är detta ingen blogg som jag medvetet håller igång.

2016 var för mig varit ett år av utveckling. Under året har jag lyckats bli färdig kandidat i filosofi och påbörjat magistersstudierna. 2016 var ett övergångsår, det handlade om att avsluta en del och påbörja en annan.

2017 kommer vara ett annorlunda år. Att säga att det är ett nytt kapitel är att överdriva, men jag börjar närma mig slutet av ett kapitel jag befunnit mig i under de senaste åren.

Det som gör 2017 till ett annorlunda år är att det förmodligen blir mitt sista år i Åbo. Jag kommer arbeta med pro gradun och förhoppningsvis få den klar vid jul. På sätt och vis blir det ett vemodigt år. Åbo är fint och studietiden har varit spännande och något man aldrig kommer få uppleva igen. Och andra sidan känner jag att jag fått ta del av allt detta nu, och jag ser framemot att påbörja nästa steg i livet.

Under år 2017 kommer jag även ta mer avstånd från studielivet. Efter att ha varit en aktiv del av studielivet och dess verksamhet i form av styrelseaktivitet, kommer jag från och med årsskiftet inte längre vara en del av allt detta. Härefter är man endast gäst på evenemangen.

Studierna är alltså en stor del av mitt liv just nu, och även om jag talar i tonen att studierna börjar närma sig sitt slut så är det en bit kvar innan jag är klar för arbetslivet. I framtiden kommer jag att arbeta som ämneslärare i skolämnena filosofi, psykologi, hälsokunskap och livsåskådning. 

Mitt hem är en liten tvåa på 35 kvadrat. Den delar jag med Oskar som är min partner sedan sex år tillbaka. Förutom vi två så bor här två sköldpaddor, Columbus och Cleopatra, och ett okänt antal dammråttor. Dammråttorna har jag inte valt som husdjur, men paddorna brukar plocka fram dem lite härifrån och därifrån samt gömma undan då jag försöker damsuga upp dem. Vet inte hur de lyckas men så fort jag städat undan dammsugaren så dyker deras råttor upp igen.

Avslutningsvis kan jag presentera mig som Sara Smeds. Jag fyller 23 i april och är ursprungligen hemma från den lilla staden Borgå. Jag växte upp i en liten by på landet, där jag och min familj på sex personer bodde tillsammans under största delen av mitt omyndiga liv. Som 19 flyttade jag iväg till Åbo och drog sambon Oskar med mig. Vi stötte på varandra redan som 16 åringar och har sedan dess varit ett par. I Åbo bor vi än idag med vår lilla familj och trivs utmärkt. Längre än så har min historia ännu inte kommit, vad framtiden har att utvisa kommer att dyka upp i form av blogginlägg här på bloggen.