Måndags frågor

28.11.2016 kl. 13:29

 

 

 List 5 things you want to do before the year ends.

  1. Ha några spontana dagar utan några som helst planer.
  2. Skicka in skolarbeten som jag känner mig nöjd och tillfredsställd med. 
  3. Fira årets sista studieevenemang med mycket skratt och ståhej.
  4. Fira jul och ha en massa jultsämning. Julen går alltid så fort förbi.
  5. Ha en massa mys!

 

What are some things that always make you feel better?

Mat och ledig tid. Mat hjälper ofta då världen känns orättvis (eller är det kanske snarare frånvaron av mat som får världen att kännas orättvis), och ifall det handlar om riktiga problem så brukar en stund "bort från problemet" hjälpa. Då inser jag ofta att problemet inte är så stort.

 

How was your day? What did you do?

Smått frustrerande. Har suttit hemma hela dagen och arbetat med en kurs som känns väldigt omotiverande och som tar massa tid från andra kurser som jag borde hinna arbeta med...

 

 

 Do you like to travel?

Visst gör jag det. Försöker lägga undan pengar till resor alltid mellan varven. Trots att man har dåligt om pengar som studerande så är det väl bästa tiden att passa på att resa. Man är inte bunden till något jobb och är således väldigt fri att åka iväg på resor när man så tycker.

 

Do you have any tattoos? Do you want any tattoos?

Nej det har jag inte, och har tillsvidare inga planer på att skaffa heller. Tatueringar kan vara snyggt och passar på många, men personligen är det inget jag är sugen på. 

 

How often do you think about your future? Does it scare you?

Ofta. Det finns de som lever i det förflutna, de som endast lever i nuet och för dagen, och så finns det vi som lever i framtiden. Jag tänker ofta på vad som är på kommande, och även länge in i framtiden. Dock är det något jag försöker komma ifrån, jag har en tendens att stressa upp mig för saker som jag vet att är på kommande. Om jag exempelvis vet att jag har en stressig period på intåg så stressar jag redan flera månader i förväg, vilket inte är bra. Oftast är stressen även onödig. Så jag försöker leva mer i nuet. Däremot ser jag ljust och positivt på framtiden när det kommer på längre sikt, och den delen vill jag förtås inte skala bort.


 

Are you good at lying?

Tror inte det. 

Does talking about sex make you uncomfortable?

Nej, har alltid känt mig bekväm på den fronten. Gäller annat privat också, som krämpor och allmänna funderingar. Tots det är jag ju inte den som delar med mig av allting, men om saker och ting kommer på tal så har jag inga problem.

Names of your bestfriends?

Denna fråga tänker jag inte nämna några namn på. Dels kan jag ju säga att jag inte har någon som jag definierar som bästa vän, utan snarare flera närmsta vänner. Om så vore fallet att jag hade någon som är lite mer favorit än de andra så skulle jag trots det inte säga ett namn, vill inte rangordna vänner. Menar inte att de som påstår sig ha en specifik bästa vän skulle vara elaka, för somiliga förefaller det som något mer naturligt, och för andra inte. Det beror väl långt på hur ens vänskapskrets ser ut. De som hör till mina närmsta vänner antar jag att vet det själv. Hoppas jag haha...

 


 

Do you like it when people play with your hair?

Haha kan inte komma på att någon annan än pojkvännen någonsin skulle ha gjort det. Men nej, skulle någon leka med mitt hår så skulle jag bli väldigt obekväm. Trots att jag nyss påstod att jag är bekväm med att diskutera väldigt privata saker så är jag väldigt obekväm när det kommer till fysisk kontakt. Tidigare tyckte jag att kompiskramar, och att snudda vid någon på grund av trängsel var väldigt obekvämt, men lite har jag mjuknat upp. Att ha en partner som ville kramas och pussas var även det obekvämt till en början men man vänjer sig med alting.

 

Last hug?

I dag på morgonen då pojkvännen stack iväg på jobb.

 

Countries you've visited?

Sverige, Estland, Thailand, Frankrike, och "länderna" Gran Canaria och Mallorca.

 

 

Do you fall in love easily?

Nej. Under tonåren (då man ännu var singel och ville bli kär i någon) så kunde man bli förtjust i olika personer, men kär tror jag aldrig jag var. Så utgående från det svarar jag väl nej. Sedan slog klassikern in, då man slutar söka så finner man. På ett skriftskoleläger hade jag inte direkt planerna på att hitta nån, det var väl ett av dom sista ställen jag trodde att killar i min smak skulle figurera.

 

Do you like being in a relationship, or do you prefer to be single?

Nu har jag inte varit singel på ett tag så jag är inte riktigt uppdaterad med hur det skulle kännas, men jag trivs utmärkt i förhållande så singellivet känns mer avskräckande än lockande för min del. 

 

 Have you ever been cheated on?

Inte vad jag är medveten om. 

 

 

Do you have breakfast every morning?

Som studerande har jag blivit dålig på det... Under vardagarna är jag alltid ensam då jag stiger upp och då faller frukoten bort. Det går oftast någon timme innan jag äter på morgonen, och visserligen kallar jag det frukost, men det kan ju lika gärna kallas lunsch då det ofta är det enda jag äter innan sambon kommer hem och det är dags för middag. Då vi stiger upp tillsammans blir det däremot alltid frukost. 

 If you're being extremely quiet what does it mean?

Det finns tre alternativ, antingen är jag väldigt sur, eller också har jag stora bekymmer. Tredje alternativet är att jag bara är djupt försjunken i tankarna. 

 


 

Do you still talk to your first crush?

Haha visst. Dock har vi nog ingen aktiv kontakt, men visst räknar jag honom som en vän. 

 

Have any of your ex’s told you they regret breaking up?

Haha det här blir ju väldigt oseriöst nu. Jag har ju egentligen inte haft någon pojkvän tidigare förutom lågstadieförhållanden. Och vad jag kan minnas har nog ingen av dessa killar meddelat att de skulle vilja ha en andra chans. Kan ju erkänna att crushen jag hade i tanke under förra frågan även han var en kille från lågstadiet haha...

 

Get the closet book next to you, open it to page 42, what’s the first line on that page?

"Ty det är endast kontakten med andra individer som möjliggör den yttre kontroll av ens handlingar som ofrånkomligen är förbunden med en fastslagen måttstock." - Samhällsvetenskapens ide - och dess relation till filosofin, Peter Winch.

 

 

Sara Smeds
Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 5 med bokstäver:

Detta är min offentliga dagbok.


Främsta orsaken till att en blogg som denna existerar, är för att det ibland är skönt att få skriva av sig, skriva om saker som känns aktuella, reflektera över vardagen, berätta vad jag gjort, saker jag funderat över eller kanske bara konstaterat. Att lägga upp bilder och minnas tillbaka är en anna rolig del med att skriva på en blogg.

Delvis klottrar jag på denna blogg av eget intresse, och tillika uppdaterar jag människor som jag inte träffar så ofta om vad som händer i mitt liv just nu, vilket jag ser som ett extra plus. Kort förklarat är detta min offentliga dagbok.

Denna offentliga dagbok startade år 2016 och flyter på tillsvidare. Som med en riktig dagbok skriver jag nu och då, då det faller mig in. Således är detta ingen blogg som jag medvetet håller igång.

2016 var för mig varit ett år av utveckling. Under året har jag lyckats bli färdig kandidat i filosofi och påbörjat magistersstudierna. 2016 var ett övergångsår, det handlade om att avsluta en del och påbörja en annan.

2017 kommer vara ett annorlunda år. Att säga att det är ett nytt kapitel är att överdriva, men jag börjar närma mig slutet av ett kapitel jag befunnit mig i under de senaste åren.

Det som gör 2017 till ett annorlunda år är att det förmodligen blir mitt sista år i Åbo. Jag kommer arbeta med pro gradun och förhoppningsvis få den klar vid jul. På sätt och vis blir det ett vemodigt år. Åbo är fint och studietiden har varit spännande och något man aldrig kommer få uppleva igen. Och andra sidan känner jag att jag fått ta del av allt detta nu, och jag ser framemot att påbörja nästa steg i livet.

Under år 2017 kommer jag även ta mer avstånd från studielivet. Efter att ha varit en aktiv del av studielivet och dess verksamhet i form av styrelseaktivitet, kommer jag från och med årsskiftet inte längre vara en del av allt detta. Härefter är man endast gäst på evenemangen.

Studierna är alltså en stor del av mitt liv just nu, och även om jag talar i tonen att studierna börjar närma sig sitt slut så är det en bit kvar innan jag är klar för arbetslivet. I framtiden kommer jag att arbeta som ämneslärare i skolämnena filosofi, psykologi, hälsokunskap och livsåskådning. 

Mitt hem är en liten tvåa på 35 kvadrat. Den delar jag med Oskar som är min partner sedan sex år tillbaka. Förutom vi två så bor här två sköldpaddor, Columbus och Cleopatra, och ett okänt antal dammråttor. Dammråttorna har jag inte valt som husdjur, men paddorna brukar plocka fram dem lite härifrån och därifrån samt gömma undan då jag försöker damsuga upp dem. Vet inte hur de lyckas men så fort jag städat undan dammsugaren så dyker deras råttor upp igen.

Avslutningsvis kan jag presentera mig som Sara Smeds. Jag fyller 23 i april och är ursprungligen hemma från den lilla staden Borgå. Jag växte upp i en liten by på landet, där jag och min familj på sex personer bodde tillsammans under största delen av mitt omyndiga liv. Som 19 flyttade jag iväg till Åbo och drog sambon Oskar med mig. Vi stötte på varandra redan som 16 åringar och har sedan dess varit ett par. I Åbo bor vi än idag med vår lilla familj och trivs utmärkt. Längre än så har min historia ännu inte kommit, vad framtiden har att utvisa kommer att dyka upp i form av blogginlägg här på bloggen.