Tillbakablick

10.01.2017 kl. 12:12

Hur var 2016?

Utmanande. På flera olika fronter. I stunden kunde det kännas jobbigt och jag längtade ofta efter lugnare tider, men jag viste att jag i slutändan skulle se det som ett givande år. Utmanande och utvecklande skulle jag vilja beskriva 2016.

Tror du 2017 kommr bli bättre?

Det beror på vad "bättre" syftar på. 2016 var i sig inte dåligt, men stressfaktorn var för hög för min del. På den fronten kommer 2017 bli bättre tror jag. Studietakten är minst lika hög detta år, men till skillnad från förra året så kommer jag kunna sätta all min tid på studierna. Således tror jag att jag kommer ha bättre kontroll och inte vara lika stressad.

 

 

Blev du kär 2016?

Nej inga nya crushes på kärleksfronten haha. 

Vilket datum från 2016 kommer du aldrig glömma?

Jag kommer inte på något specifikt datum då jag tänker efter. Snarare händleser, så som resan till Paris och fina studer från studielivet som man kommer minnas och tänka tillbaka på och skratta åt i många år.

 

Vad var din största framgång år 2016?

Jag tog kandidatexamen. Och så anser jag att jag utvecklats på personligt plan och lärt känna mig själv och hur jag fungerar bättre.

Vad spenderade du mest pengar på?

Resor. Resan till Paris var enda egentliga resan jag var på under 2016, men resan till Berlin som jag precis skom hem ifrån, och resan till Mexico som äger rum i mars bealades även de på 2016 sidan.

 

Vad gjorde dig riktigt glad?

Då vi bokat resor, speciellt Mexico. Gillar att boka resor på längre sikt framom spontana. En stor del av glädjen med att få resa är för min del att få vänta och se framemot semestern.

Vilka sånger kommer du att minnas från år 2016?

Kents sista sång.

 

Vilka har du umgåts med mest?

I början av året umgicks jag en del med Heidi (mycket kan jag väl inte säga att man umgiks, skulle gärna ha setts mer men det går inte då bägge har fullt upp på sina håll, men åtminstone nån gång varje vecka sågs vi). Efter att hon flyttade hem til Sibbo igen har det inte blivit så mycket tyvärr. Man kan ju hålla tummarna för att det blir mer sådant kommande år. I övrigt har det spenderats en del tid med det så kallade Öffen gänget. Det hoppas jag att fortsätter kommande år trots att jag inte längre är aktiv i styrelsen. Och Ina förstås, men hon räknas som en del av Öffen gänget.

 

 

Bästa minnet från 2016?

Jag har inte något speciellt minne som sticker ut. Då jag tänker på roliga stunder under det gågna året dyker minnen upp som RuisRock, resan till Paris, årsfest i Helsingfors, roliga studiefester och gånger efteråt då man funderat tillbaka på tillställningarna och skrattat så att det gjort ont, ett veckoslut i Tallin, och min födelsedag då jag blev bjuden på mat och på jazzkonsert.

 

Är det något du saknat år 2016 och vill ha 2017?

Mindre stress, fler dagar då man inte har något man måste göra, mer pengar och fler avvikande dagar då man bara gör något roligt och spontant.

Vad önskar du att du gjorde mer?

Hmm... Visst skulle man alltid ha kunnat göra mer av olika saker, exempelvis satsa mer på studierna, passat på och ta emot arbete då jag haft chansen, spenderat mer tid med vänner och bekanta i Åbo studieliv, och så vidare, men sätter man mer tid på en sak tar det tid från något annat. Skulle jag exempelvis valt att arbta på sidan om skulle det ha gått ut över studierna. Så som helhet är jag nöjd med den balans jag haft, och önskar således inte att jag gjort något speciellt annorunda.

 

Vad önskar du att du gjorde mindre?

Stressat. Onödigt att stressa på förhand, en dålig ovana jag har.

Årets favorit tv-program?

Har sett på många serier under årets gång så det är svårt att välja en favorit. Som bäst kollar jag på Pretty Little Liars, i början var den måttligt roande men nu efter att ha kollar på 4 säsonger måste jag faktiskt medge att det är en serie som fångat mig. Unga mödrar Danmark följde jag även ivrigt med tills serien begränsades till Sverige.

Vad vill du säga till dig själv år 2017?

Ta vara på varje dag! Sista året som studerande i Åbo börjar nu och detta är en tid jag aldrig kommer få uppleva igen! Vemodigt och tillika spänande!

Sara Smeds
Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 5 med bokstäver:

Detta är min offentliga dagbok.


Främsta orsaken till att en blogg som denna existerar, är för att det ibland är skönt att få skriva av sig, skriva om saker som känns aktuella, reflektera över vardagen, berätta vad jag gjort, saker jag funderat över eller kanske bara konstaterat. Att lägga upp bilder och minnas tillbaka är en anna rolig del med att skriva på en blogg.

Delvis klottrar jag på denna blogg av eget intresse, och tillika uppdaterar jag människor som jag inte träffar så ofta om vad som händer i mitt liv just nu, vilket jag ser som ett extra plus. Kort förklarat är detta min offentliga dagbok.

Denna offentliga dagbok startade år 2016 och flyter på tillsvidare. Som med en riktig dagbok skriver jag nu och då, då det faller mig in. Således är detta ingen blogg som jag medvetet håller igång.

2016 var för mig varit ett år av utveckling. Under året har jag lyckats bli färdig kandidat i filosofi och påbörjat magistersstudierna. 2016 var ett övergångsår, det handlade om att avsluta en del och påbörja en annan.

2017 kommer vara ett annorlunda år. Att säga att det är ett nytt kapitel är att överdriva, men jag börjar närma mig slutet av ett kapitel jag befunnit mig i under de senaste åren.

Det som gör 2017 till ett annorlunda år är att det förmodligen blir mitt sista år i Åbo. Jag kommer arbeta med pro gradun och förhoppningsvis få den klar vid jul. På sätt och vis blir det ett vemodigt år. Åbo är fint och studietiden har varit spännande och något man aldrig kommer få uppleva igen. Och andra sidan känner jag att jag fått ta del av allt detta nu, och jag ser framemot att påbörja nästa steg i livet.

Under år 2017 kommer jag även ta mer avstånd från studielivet. Efter att ha varit en aktiv del av studielivet och dess verksamhet i form av styrelseaktivitet, kommer jag från och med årsskiftet inte längre vara en del av allt detta. Härefter är man endast gäst på evenemangen.

Studierna är alltså en stor del av mitt liv just nu, och även om jag talar i tonen att studierna börjar närma sig sitt slut så är det en bit kvar innan jag är klar för arbetslivet. I framtiden kommer jag att arbeta som ämneslärare i skolämnena filosofi, psykologi, hälsokunskap och livsåskådning. 

Mitt hem är en liten tvåa på 35 kvadrat. Den delar jag med Oskar som är min partner sedan sex år tillbaka. Förutom vi två så bor här två sköldpaddor, Columbus och Cleopatra, och ett okänt antal dammråttor. Dammråttorna har jag inte valt som husdjur, men paddorna brukar plocka fram dem lite härifrån och därifrån samt gömma undan då jag försöker damsuga upp dem. Vet inte hur de lyckas men så fort jag städat undan dammsugaren så dyker deras råttor upp igen.

Avslutningsvis kan jag presentera mig som Sara Smeds. Jag fyller 23 i april och är ursprungligen hemma från den lilla staden Borgå. Jag växte upp i en liten by på landet, där jag och min familj på sex personer bodde tillsammans under största delen av mitt omyndiga liv. Som 19 flyttade jag iväg till Åbo och drog sambon Oskar med mig. Vi stötte på varandra redan som 16 åringar och har sedan dess varit ett par. I Åbo bor vi än idag med vår lilla familj och trivs utmärkt. Längre än så har min historia ännu inte kommit, vad framtiden har att utvisa kommer att dyka upp i form av blogginlägg här på bloggen.