2011 och idag

15.03.2017 kl. 11:58

Olivia (http://nouw.com/hellroos) hade en tillbaka blick till år 2015 på sin blogg och jag passade på att även jag skaffa ett årtal som jag kan se tillbakapå. Mitt år blev 2011.

 

Jobb

2011 - Andra året vid Borgå Gymnasium var det som gällde för mig detta år.

2017 - Sex år senare studerar jag fortfarande. Åbo Akademi och filosofi är det som gäller idag.

 

Ett foto taget en septembermorgon 2011 över barndomshemmet.

 

Ålder

2011 - 17 år var jag år 2011.

2017 - Detta år kommer jag fylla 23. 

Var jag lycklig?

2011 - Ja det var jag. Visst hade man motgångar också år 2011, men jag kommer ihåg att jag ofta reflekterade över hur lycklig jag sist och slutligen var.

2017 - Visst är jag lycklig även i dag. Dock ser man en skillnad då jag jämför 2011 (och där omkring) och i dag. 2011 var jag lycklig, så som man är då man känner den där kittlande känsla av lycka nästan varje dag. I dag är vardgen mer vanlig, är nöjd med livet och hur framtiden ser ut. Vardagslycka.

 

Midsommarafton 2011. Typiskt midsommarväder.

 

Djur

2011 - 2011 köpte jag mitt första alldeles egna husdjur, det vill säga en sköldpadda. Förutom paddan Columbus så ingick även två katter och en pudel i hushållet.

2017 - I dag har jag två sköldpaddor. Och pojkvännen förstås.

 

Min första sköldpadda Columbus.

Bor

2011 - Som 17-åring bodde jag fortfarande hemma i Andersböle. Hösten 2011 skiljde sig mina föräldrar och därefter var det endast jag och pappa som bodde heltid i Andersböle. Det blev rätt så mycket utrymme, en våning på ca. 100 kvadrat per man med eget kök och wc.

2017 - Idag delar jag på 35 kvadrat med pojkvännen i Åbo. 

 

Potatisupptagning 2011.

Bil

2011 - År 2011 hade jag ännu inget körkort, men jag visste redan då att jag skulle få använda pappas gamla bil som stod och rostade vad jag väl fick kort. Så i princip hade jag en Toyota Carina E år 2011.

2017 - I dag har jag ingen bil. 

 

Civiltillstånd

2011 - Förhållande.

2017 - Sambo.

 

Denna gosse hade jag sällskapat ett år med år 2011.

 

Barn

2011 - Inga barn.

2017 - Fortfarande inga barn.

 

November 2011 i hembyn Andersböle, jag och lillabror William som då var 4 år.

 

Ifall någon blir sugen på ett årtal är det bara att lämna en kommentar. 

Sara Smeds
Kommentarer (2)
Spamfilter
Skriv siffran 5 med bokstäver:
Ja sku kuna ta ett år å prova
Siri16.03.17 kl. 11:43
2014 få du :)
16.03.17 14:30
Jaaa, jag är sugen på ett årtal! :)
Heidi18.03.17 kl. 12:08

Detta är min offentliga dagbok.


Främsta orsaken till att en blogg som denna existerar, är för att det ibland är skönt att få skriva av sig, skriva om saker som känns aktuella, reflektera över vardagen, berätta vad jag gjort, saker jag funderat över eller kanske bara konstaterat. Att lägga upp bilder och minnas tillbaka är en anna rolig del med att skriva på en blogg.

Delvis klottrar jag på denna blogg av eget intresse, och tillika uppdaterar jag människor som jag inte träffar så ofta om vad som händer i mitt liv just nu, vilket jag ser som ett extra plus. Kort förklarat är detta min offentliga dagbok.

Denna offentliga dagbok startade år 2016 och flyter på tillsvidare. Som med en riktig dagbok skriver jag nu och då, då det faller mig in. Således är detta ingen blogg som jag medvetet håller igång.

2016 var för mig varit ett år av utveckling. Under året har jag lyckats bli färdig kandidat i filosofi och påbörjat magistersstudierna. 2016 var ett övergångsår, det handlade om att avsluta en del och påbörja en annan.

2017 kommer vara ett annorlunda år. Att säga att det är ett nytt kapitel är att överdriva, men jag börjar närma mig slutet av ett kapitel jag befunnit mig i under de senaste åren.

Det som gör 2017 till ett annorlunda år är att det förmodligen blir mitt sista år i Åbo. Jag kommer arbeta med pro gradun och förhoppningsvis få den klar vid jul. På sätt och vis blir det ett vemodigt år. Åbo är fint och studietiden har varit spännande och något man aldrig kommer få uppleva igen. Och andra sidan känner jag att jag fått ta del av allt detta nu, och jag ser framemot att påbörja nästa steg i livet.

Under år 2017 kommer jag även ta mer avstånd från studielivet. Efter att ha varit en aktiv del av studielivet och dess verksamhet i form av styrelseaktivitet, kommer jag från och med årsskiftet inte längre vara en del av allt detta. Härefter är man endast gäst på evenemangen.

Studierna är alltså en stor del av mitt liv just nu, och även om jag talar i tonen att studierna börjar närma sig sitt slut så är det en bit kvar innan jag är klar för arbetslivet. I framtiden kommer jag att arbeta som ämneslärare i skolämnena filosofi, psykologi, hälsokunskap och livsåskådning. 

Mitt hem är en liten tvåa på 35 kvadrat. Den delar jag med Oskar som är min partner sedan sex år tillbaka. Förutom vi två så bor här två sköldpaddor, Columbus och Cleopatra, och ett okänt antal dammråttor. Dammråttorna har jag inte valt som husdjur, men paddorna brukar plocka fram dem lite härifrån och därifrån samt gömma undan då jag försöker damsuga upp dem. Vet inte hur de lyckas men så fort jag städat undan dammsugaren så dyker deras råttor upp igen.

Avslutningsvis kan jag presentera mig som Sara Smeds. Jag fyller 23 i april och är ursprungligen hemma från den lilla staden Borgå. Jag växte upp i en liten by på landet, där jag och min familj på sex personer bodde tillsammans under största delen av mitt omyndiga liv. Som 19 flyttade jag iväg till Åbo och drog sambon Oskar med mig. Vi stötte på varandra redan som 16 åringar och har sedan dess varit ett par. I Åbo bor vi än idag med vår lilla familj och trivs utmärkt. Längre än så har min historia ännu inte kommit, vad framtiden har att utvisa kommer att dyka upp i form av blogginlägg här på bloggen.